Slagerij

slagerij Vandenbosch

Ons assortiment vers inlands vlees bestaat uit varkens, runds (wit-blauw), kalfsvlees (dikbil) en gevogelte.

Het varkens- en rundsvlees wordt geleverd in karkas, vervolgens uitgebeend en versneden voor een optimale controle over versheid en kwaliteit.

Wij bieden u huisgemaakte charcuterie en salades aan. Ook fondue, gourmet en steengrill worden in eigen atelier bereid.

Vers vlees:

  • Blonde d’Aquitaine (Frankrijk, mager, sappig en dieprood van kleur)
  • Duroc d’Olives (Belgisch zeer mals en sappig varkensvlees speciaal gekweekt voor de slager)
  • Angus steak (Schotland, fijne marmering en licht zilte toetsen door het milde zeeklimaat)
  • Simmental (Zuid Duitsland, karaktervol en kruidig door de malse grassen en bergkruiden)
  • Belgisch witblauw (mager, mals en sappig dankzij de fijne spierweefsels)

 

 

 Dry-Aged: (dagprijs)

Voor de echte smaakbeleving moet vlees- net zoals dat vroeger gebruikelijk was- enkele weken rijpen, bij voorkeur in het been.

Dit rijpen gebeurde vroeger bij de boer in de schuur, maar tegenwoordig kunnen we dat doen in een speciale koelcel.

En dit wordt dry-ageing genoemd.

  • Blonde d’Aquitaine: Zeer smaakvol en mals runderras uit Frankrijk (3 à 4 weken gerijpt)
  • Belgisch witblauw: Sappig en mals runderras met een volle smaak (3 à 4 weken gerijpt)
  • Angus: Zeer smaakvol runderras met een zilte smaak (3 à 4 weken gerijpt)
  • Holstein: Door de interne vetmarmering krijgen we een volle smaak met een grove malse structuur (3 à 4 weken gerijpt)

 

 

 Huisgemaakte charcuterie: (traditioneel recept)

  • Gekookte hesp
  • Kip kap
  • Bloedworst
  • Bacon- spek- filet
  • Boterhamworst
  • Vleesbrood
  • Paté

 

 

 

 

 

 


WordPress Lightbox